Categorieën
Nieuws

Weggeefwinkel ‘De Cirkel’ zoekt nieuwe locatie

De dorpsondersteuners in Gemert-Bakel en medewerkers van vluchtelingenwerk krijgen vaak tweedehands spullen en meubilair aangeboden. Keurige spullen zonder gebreken en dus veel te goed om zo maar weg te gooien of naar de milieustraat te brengen. Deze spullen krijgen een tweede leven, dankzij Weggeefwinkel ‘De Cirkel’.
Als dorpsondersteuner heeft Theo Saalmink destijds als zodanig het initiatief genomen voor een weggeefwinkel. Geholpen door Goed Wonen met het gratis ter beschikking stellen van een garagebox op het adres Pres. Verhofstadtstraat 18d, is sinds 11 november 2016 de weggeefwinkel een feit. En met veel succes!
Overtollig huisraad en meubilair, mits in zeer goede staat, wordt zonder vergoeding opgeslagen en gaat ook weer gratis de deur uit naar inwoners van Gemert-Bakel, die zich geen nieuwe aankopen kunnen veroorloven. Vluchtelingen die een huis in Gemert moeten inrichten, kunnen ook gratis kiezen uit de aanwezige voorraad. Gulle gevers brengen de spullen meestal zelf.
Het beheer van de locatie is in handen van Theo Saalmink (tel 06-83617000) met hulp van Omid Karimi en Harrie van Oort. De weggeefwinkel is elke zaterdag open van 11.00 tot 12.00 uur.
Goed Wonen heeft net voor de kerstdagen te kennen gegeven dat de garagebox per 1 juli 2022 leeg opgeleverd moet worden. Na ruim 5 jaar in de garagebox op President Verhofstadtstraat moet er dus een nieuwe locatie worden gevonden, met minimaal dezelfde afmetingen en mogelijkheden om (voor de deur) alles te kunnen uitstallen.
Wie denkt een oplossing te hebben voor dit goede doel, wordt gevraagd daarvoor contact op te nemen met Theo op telefoonnummer 06-83617000.