Categorieën
Nieuws

Eerste bijeenkomst was een warm welkom

Voor negenen stonden de meeste vrijwilligers al paraat om de eerste bezoekers met kapotte apparaten te ontvangen. Als startschot werd nog een officiële opening verricht door Chiel Engel; coördinator dorpsondersteuners LEV. Dit omlijst met een ludieke “reparatie”. En als klap op de vuurpijl kreeg de leiding (Harrie Hellings en Theo Saalmink) ook nog eens een cheque/tegoed ter waarde van €250,- uit handen van Rick van der Heijden, directeur van ReplaceDirect .

Foto: Leon Verhofstad

Daarna konden de vrijwilligers aan de gang. Van 10 tot 12 was het een drukte van jewelste. In die korte tijd werden 18 apparaten binnen gebracht variërende van fiets tot senseo en zelfs kleding. De helft kon direct gerepareerd worden en voor zeven gevallen werden onderdelen besteld. In de nazorg zijn door Leo een strijkbout en een klokradio thuis gerepareerd!

Foto:  © René Manders/DCI Media

In een hartverwarmende sfeer vonden er ontmoetingen plaats onder geleide van onze gastvrouwen en -heren. Want het is niet alleen draadjes solderen maar ook verbinden met elkaar. Gemeenschapszin is tenslotte een groot goed en deze eerste bijeenkomst op dinsdag 3 maart gaf dat dan ook een mooie impuls!

Foto: leon Verhofstad

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 24 maart vanaf 10:00 tot 12:00 uur in het kunstlokaal aan de Vondellaan. Wees welkom met of zonder kapotte apparaten!

Voor nog meer nieuws en foto’s: bekijk onderstaande links.

https://www.ed.nl/de-peel/kleine-reparatie-levert-grote-glimlach-op-tijdens-eerste-repaircafe-gemert~a4049a88/ (Eindhovens dagblad)

Een mooie fotoreportage is te bewonderen op de site van svdlfotografie: http://www.svdlfotografie.nl/repair-cafe.html